10. klasse

Er du vild med sport - brænder du for at udvikle dig som sportsudøver - er du viljestærk og har du lyst til at kombinere elitesport med at gå i 10. klasse, så skulle du måske overveje at ansøge om at blive tilknyttet Holstebro Elitesport & Sportsakademi (HESA) Udfyld ansøgningsskemaet og retur det til Holstebro Elitesport & Sportsakademi, Kirkestræde 13, 7500 Holstebro senest den 1. marts 2019.

Vi har kontor på 1. sal på Holstebro Bibliotek. Kom ind på Biblioteket og følg trappen op til højre eller aflever din ansøgning ved skranken eller i Rådhusets postkasse.

På 10. klassetrin samarbejder vi med følgende skoler:

Du har mulighed for at kombinere sport og uddannelse på følgende skoler:

Informationsmøde om STEP10, Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 76, tirsdag den 15. januar 2019 kl. 19.00. Derudover afholder Uddannelsescenter Holstebro Åbent Hus lørdag den 2. februar kl. 10.00-13.00, Døesvej 70-76

Optagelseskriterier

Ansøgerne skal opfylde følgende krav:

 • Ansøgerne skal have et idrætspotentiale, der gør, at de er, eller kan blive nogle af de bedste indenfor deres idrætsgren og aldersgruppe.

 • Ansøgerne skal være sportsligt godkendt af deres nuværende klub.

 • Ansøgerne skal være medlem af en klub i Holstebro Kommune eller være bosiddende i Holstebro Kommune.

Optagelsesprocedure

 • Din træner skal med sin underskrift på ansøgningen godkende dit sportslige niveau.

 • Når Holstebro Elitesport har modtaget din ansøgning, kontakter vi din træner omkring dit niveau og potentiale.

 • Deadline for ansøgning, 1. marts 2019

 • Deadline for svar til ansøgere, 25. april 2019

 • Rekvirer ansøgningsskema

Når du bliver tilknyttet HESA repræsenterer du også et partnerskab mellem HESA, Holstebro Kommune, lokale klubber, byens uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Et sådant partnerskab er gensidigt forpligtende, og HESA har derfor udarbejdet et sæt af retningslinjer, hvor vi skitserer de gensidige forventninger, vi lægger i partnerskabet. Du kan se retningslinjerne her.

Hverdagen med 10. klasse og elitesport

Som 10. klasses elev får du mulighed for følgende, når du er tilknyttet Holstebro Elitesport:

 • 2 x 1,5 timers morgentræning pr. uge. Træningen har fokus på individuel træning og udvikling af den enkelte udøver. Træningen foregår tirsdag og torsdag kl. 07.30 – 09.00. HESA koordinerer træningen, som varetages af kvalificerede trænere/instruktører.

 • I tilfælde af skader, har HESA ansat fysioterapeut, som ligeledes tilbyder behandling/skadestræning hver tirsdag og torsdag morgen.

 • Hen over året kan der indgå forskellige kursusforløb indenfor sportsernæring, skadesbehandling og sportspsykologi. Formålet med kurserne er at give forældre og elever nogle værktøjer, som de kan bruge i hverdagen i forhold til planlægning, kost, manglende motivation, skadesforløb mm.

 • Tøjpakke

Økonomi

Elever som er tilknyttet Holstebro Elitesport og går i 10. klasse betaler et årsgebyr på kr. 3000,-. Gebyret opkræves i forbindelse med optagelsen. Udover årsgebyret kan der være egenbetaling til diverse arrangementer. 

180929-FOM-9512.jpg