Alternativ træningsform til morgentræning

Holstebro elitesport har lagt et mindre yogaforløb ind i december måned.

Fysioterapeut og morgentræner hos Holstebro Elitesport Lars Dalhoff var tilskuer til den første yogatræning, hvor håndboldpiger, fodboldpiger samt et par piger fra dans, gymnastik og atletik deltog. Yogainstruktør og fysioterapeut Betiina Larsen vil de næste 4 uger stå for yogatræningen i Gråkjær Arena mandag og onsdag morgen. 

Lars Dalhoff har følgende kommentarer til den lidt alternative morgentræning.

Målet med den alternative træning er, at elitesportseleverne får mulighed for at bevæge kroppen igennem på en anden måde. Som fodboldspiller eller som håndboldspiller arbejder man meget i små eksplosiv bevægelser og hurtige retningsskift, små spurter og hurtige afsæt. Hvis musklen ikke har den optimale elasticitet, kan de små eksplosive bevægelser øge risikoen for overbelastningsskader, som i sidste ende kan sætte idrætsudøveren tilbage deres idræt.
Frem til jul prøver vi  yogaen af som en alternativ fysisk træning og en mulighed for at få styrket og arbejdet med de svage og belastede områder i kroppen. Betiina Larsen arbejder meget med at få udspændt og trukket de forkortede muskelsener og styrket de svage muskler. Hun arbejder både med kroppens store og små muskler, og vi håber,  at nogle af de overspændte områder kan finder tilbage til deres naturlige tilstand gennem yoga træningen, hvorved risikoen for belastningsskader kan minimeres.
En af vejene til at få en bedre kropslig balance går gennem åndedrættet og rolige bevægelser, som styrker den muskulære balance mellem forside og bagside af kroppen uden, at man øver vold på kroppen.
Nogle af de øvelser pigerne var igennem mandag morgen, var stillinger som umiddelbart så ud som om pigerne sad eller stod helt stille, men de var hele tiden i bevægelse, ganske vist små bevægelser, hvor målet at kroppen skulle arbejder i takt med et roligt og dybt åndedræt og derigennem forsøge at komme ud i yderstillinger for at finde kroppens naturlige begrænsninger og balance.

Yogatræningen fortsætter for pigerne hver mandag, mens håndbolddrengene har yoga hver onsdag indtil jul.