Holstebro Roklub blev den stærkeste klub ved DM i ergometer

Et af vinterens højdepunkter, når man er kaproer, er de danske mesterskaber i ergometerroning. For Holstebro Roklub var der på forhånd store forventninger til stævnet, da klubben historisk set plejer at markere sig flot ved DM.

Klubben havde inden stævnet, besøg af Danmarks rocenters nye ungdomslandstræner Niels Henrik Stene. Han var tirsdag den 26. januar forbi Holstebro Roklub for at overvære morgentræningen og eftermiddagstræningen og han udtalte i den forbindelse:

Der er et fornemt og højt niveau i Kraftcenter Holstebro, så det er ikke uberettiget, at I bliver kaldt et af Danmarks allerbedste talentudviklingsmiljøer. Jeg glæder mig til at se jeres roere i aktion på lørdag, kom det fra en forventningsfuld ungdomslandstræner.

Og Holstebro Roklub levede da også fuldt ud op til ungdomslandstrænerens flotte ord. Klubben stillede med et hold på 28 deltagere, heraf er 10 af roerne inde i billedet til henholdsvis U23 og U19-bruttolandsholdstruppen, så for dem var der ekstra pres på for at lave en god præstation.

Det blev ikke til danske mesterskaber i denne omgang, men et utal af medaljer og topplaceringer resulterede i, at Holstebro blev kåret som mesterskabernes stærkeste klub.

Det blev dog til en lang række sølvmedaljer. De gik til Aske Birkjær og Trine Dahl Pedersen i de åbne klasser i U23-rækken, Ida Birkjær Petersen i U19-rækken, Magnus Valbirk i U17-rækken, Tobias Bork i U14-rækken og Simon Mikkelsen i U13-rækken. Derudover blev det til medaljer til Magnus Zier Quist Rathenborg og søren Meldgaard Madsen, som vandt bronze i henholdsvis U14-rækken og U15-rækken.

Efter løbet blev det desuden meldt ud, at Ida Birkjær Petersen, Magnus Zier Quist Rathenborg, Christian Taulbjerg, Christian Carlsen og Magnus Valbirk alle er udtaget til den kommende U19-landsholdstrup. I forvejen er Eskil Bech Petersen og Frederik Taulbjerg allerede udtaget til U23-truppen.

Et flot mesterskab for Holstebro Roklub, som lover godt i forhold til den kommende sæson på vandet.

Stort tillykke til Holstebro Roklub og de mange talentfulde roere.  

På billedet er det Magnus Valbirk yderst til venstre ved medaljeoverrækkelsen.