En travl weekend for Holstebros bueskytter

150907-FOM-1526.jpg

Med et DM for Ungdom i Aalborg og et åbent fynsk mesterskab i 3D skydning var weekenden travl for Holstebros Bueskytter, som fik rigtig mange medaljer med hjem til klubben.

Tre guld og tre sølv ved de danske ungdomsmesterskaber

De unge lykkedes med at vinde tre guldmedaljer og tre sølvmedaljer. Den eneste individuelle guldmedalje tog Lea Mogree Nissen i Dame Junior Recurve (18-21 år) søndag.  Lea Mogree var sammen med Kirstine Andersen og Rasmus Brynning ligeledes med til at vinde guld i holdkonkurrencen for junior recurveskytter.

Kirstine Andersen og Rasmus Brynning vandt desuden guld i holdmix konkurrencen for junior.

I Recurve Kadet klassen (16-17 år) kunne Xandra Kjeldsen og Sebastian Poulsen for første gang stille op sammen. Det havde de rigtig god succes med og vandt deres først fælles sølvmedalje i Recurve Kadet Mix.

13-årige Victor Berg Jacobsen stillede op i herre recurve mini klassen (12-13 år). Han har i år skiftet fra Barbue til Recurvebuen kunne efter rigtig flot skydning i tre finalerunder få en sølvmedalje om halsen. Det var dog en meget tæt guldfinale, hvor Victors sidste pil desværre sad 1mm dårligere end modstanderens.

Men det var en tilfreds Victor, der efter kampen sagde:

Jeg havde satset på en 4. eller 5. plads, eftersom det nu er første gang, jeg har været til stævne med sigte på. 

Også en anden mini skytte vandt en fortjent sølvmedalje. Lucas Iversen måtte med sin compoundbue igennem en meget tæt guldfinale før han måtte se sig slået med bare to points (ud af 150 mulige).

Ud over de 7 medaljetagere deltog også Emilie Storgaard (Dame Recurve Aspirant), Soley Jonsdottir (Dame Compound Kadet) og de to debutanter Tobias Skov-Nielsen (Herre Recurve Mini) og Matt Olesen i DM for ungdom. Alle ydede en rigtig god indsats og havde nogle gode dage i Aalborgs omskiftelige vejr.

Fyn Open 3D

På Fyn stod den på 3D skydning, som er en disciplin, hvor skytterne bevæger sig rundt på en fastlagt rute i terrænet, og skyder efter meget vellignende modeller af forskellige dyr. Dyrene er placeret i forskellige afstand og højder i forhold til skytterne.  Det stiller store tekniske krav til skytterne.  I Holstebro Bueskytteforening er der efterhånden en god flok af skytter, som synes at 3D er sjovt, og de kan absolut også gøre sig gældende i konkurrencerne. Det viste de i weekenden, hvor alle tre deltagere havde en medalje med hjem. Bruno Christiansen fik en guldmedalje i instinktivklassen hvor han skyder med langbue. Jens Godskesen vandt sølv i Herre Compound og Kirstine Godskesen tog en guldmedalje i Dame Compound.

For Kirstine var stævnet en rigtig god generalprøve, da hun d. 14. september drager med det Danske Landshold til Göteborg til EM i 3D.

På billedet er det Lea Mogree